Маска с авокадо за мазна кожа и акне

Здравейте,прекрасни!

За днес съм ви подготвила още една публикация за домашна маска против мазна кожа и акне! Нямам прекалено мазна кожа или много силно развито акне, но имам проблемна кожа и реших да я пробвам.

Необходими продукти : * 1/2 узряло авокадо;*1 белтък .Стои се с нея 10-15 минути.

Моето авокадо беше много твърдо в началото и го изчаках няколко дни да омекне. За това му се образуваха черни работки , които не махнах, защото няма да го ям :)

















Няма да ви лъжа , нещата трябва да се разбият много добре и гледката после не е много приятна. 














Маската попива бързо на лицето , но ароматът и не е никак добър. Мислех си ,че лицето ми ще е много опънато и изсушено след нея.Но то беше много приятно и меко. Първоначално не видях никаква особена и впечатляваща разлика . Освен ,че ми се появиха малки червени петънца на няколко места , където явно е имало "зародиш на пъпки" . Малко се притесних ,че на сутринта цялото ми лице ще е в такива петна. А то беше изключително гладко, свежо и хидратирано. Доста бях учудена и приятно изненадана. Грима ми буквално "заспа" на лицето и не мръдна целия ден . Бих си я направила отново , но не прекалено често ,защото целият процес с разбъркването, мазането и изсъхването не ми е много приятен. 

А вие правили ли сте си някаква маска с авокадо ? Доволни ли сте ?Приятен ден на всички !! 

2 коментара

  1. Не съм правила маска с авокадо, но може да пробвам. Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Както вече споменах, на мен много не ми се понрави процесът .. Но резултатът е добър. Дано да ти хареса :))

      Изтриване

Абонирай се за Глам новини

* indicates required