August Haul

Здравейте , прекрасни!!
Днес ще ви покажа последните си козметични придобивки. Покупките са за последния месец и някои от нещата вече съм ви показала във фб страницата на блога .



Използвам доста лак за коса и най-любимият ми е зеленият на Taft, защото мирише много приятно ,фиксира добре косата и не дразни скалпа ми. Когато ми омръзне , решавам да пробвам някой друг , но винаги се връщам към него.
Четох добри отзиви за този шампоан на
Здраве и реших да го пробвам. Все още нямам изградено мнение за него. 


Два приятни душ -гела , които обаче няма да купя пак. И двата миришат свежо и хидратират кожата , но свършват прекалено бързо. Душ-гелът на
Dove има много гъста консистенция ( почти като на крем) и все още ми е странно ,когато го използвам.
Душ-гелът на
Bourjois пък е доста рядък и не се пени много (имам чувството ,че само попива в гъбата и трябва да слагам още продукт).  Ароматът му обаче се задържа за известно време върху кожата. 


Без любимият ми(особено лятото) дезодорант на Dove съм за никъде . Обожавам свежият аромат на краставица, който се задържа достатъчно дълго време. 

Хидратиращият крем с краставица на Aroma взех от чисто любопитство. Вече имам този с мед и съм доволна .

 Състав:AQUA, PARAFFINUM LIQUIDUM, ISOHEXADECANE, ETHYLHEXYL STEARATE, GLYCERIN , CETYL DIMETHICONE COPOLYOL, TRIDECYL SALICYLATE , PARAFFIN , C10-C18-ISOSTEARATE, CUCUMIS SATIVUS, HYDROGENATED CASTOR OIL,SODIUM CHLORIDE , TETRASODIUM EDTA, DICHLOROBEZNYL,ALCOHOL, PARFUM , 2-BROMO-2-NITROPROPANE-1.3-DIOL, BHT,AMYL,SALICYLATE, HYDROXY-ISOHEXYL -3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE , LINALOOL,GERANIOL.
Не съм най-големият разбирач , но състава ми изглежда доста страшен. Моля някой , който разбира повече от мен да потвърди/опровергае страховете ми .


През последният месец кожата на лицето ми се влоши доста. Дали от жегата, мръсотията, стреса, липсата на нощен сън или всичко на куп , но ми се появиха доста пъпки и се опитвам по всякакъв начин да ги премахна.

Взех си Effaclar Duo + , който съм ползвала и преди и съм доволна . Успокоява много добре кожата ми , но не виждам някакъв зашеметяващ ефект още.

Коректор на Eucerin с цвят , който е предназначен за прикриване и намаляване на пъпките. 


Привърженик съм на хумата и нямаше как да пропусна сапунът и маската за лице, когато ги видях съвсем случайно в един магазин.
Сапунът е подходящ и за коса и за лице. Използвам го сутрин върху цялото лице. Почиства и изглажда добре лицето ми, а пъпките ги изгаря.
Маската за лице е с хума,мента и камфор. Мирише главно на мента.Почти прозрачна на цвят и с малки частици. Предназначена е за мазна и комбинирана кожа. Успокоява много добре лицето и го прави гладко .Необходимо е много малко количество за цялото лице .Изключително съм доволна и  ме е яд ,че не си взех повече от нея (?!)
Нямах нужда от почистваща вода, но сладката малка опаковка на тази на
Avene много ми допадна. Преди да се усетя вече я бях купила и все още не съм я изпробвала. 



Тези две маски ми бяха подарък . Едната е отлепяща , другата успокояваща . Не видях никакъв ефект и дори не съм ги изхабила още . Най-вероятно ще ги изхвърля пълни. 


Поредният закупен лакочистител на
Lilly . Няма какво да кажа, освен че не мога без него.
Нова пила за нокти и няколко водни декорации. В последно време си правя доста често от тях и много ми харесват.


Новите ми любими лакове от марката Farmasi. Ментовият цвят е уникален <3 В момента съм с него , в комбинация с лилавите цветя от водните лепенки. 


Следващите ми любимци - палитрата на Catrice и ружът на Nyx. Вече съм показала няколко пъти. Прекрасни цветове, с добро качество и на достъпни цени . 


Babylips с лек розов цвят и уникален аромат на бонбонки .Това е вторият ми балсам от серията и много ми допада.
Тези три червила са съвсем случайна покупка и то от чисто любопитство. Казаха ми ,че са много хубави и реших да ги пробвам. Супер евтини и без марка.. Бих казала,че ми харесва само това със черната опаковка.  Може да им направя отделно ревю :) 


Тази гъбичка си я взех за почистване на козметични четки и все още я изпробвам.
Кремът за ръце на
Yoghurt of Bulgaria много ми харесва. Прави ръцето много меки,попива бързо ,а ароматът му е уникален. Има много лек и приятен аромат на роза (но не е онзи натрапчив аромат на "българска роза").


Отново мои любимци , които купувам за пореден път. Самобръсначките на
Gillette от тази серия правят кожата ми много мека , но се захабяват много бързо. Обичам да ги ползвам лятото.
Памучните тампони на
Velnea са много меки и не се раздърпват. 





Това бяха последните ми покупки. Надявам се да ви е било интересно.
Желая ви приятен ден :))

6 коментара

  1. За съставът на крема си права - ужасен е. Парафин/вазелин, които изсушават, състаряват и образуват пъпки по кожата, и бронопол, който отделя формалдехид (канцероген) в организма... Предполагам не си дала повече от 2 лева за този крем и според мен го избегни!
    Относно коректора на Eucerin - пробва ли го вече, как е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Толкова беше да... Ужасно :( Може и от него да ми излизат толкова много пъпки..Доста гадно. Спирам да го използвам веднага.
      Коректорът на Eucerin го пробвах. Не прикрива пъпките супер много , но мисля ,че има някакво действие. Аз го използвам едва от една седмица , но мисля,че ги изсушава и помага за по-бързото махане..

      Изтриване
  2. Мими, принципно подобни кремове като този с лошия състав, имат по-мазна и тежка консистенция, може би наистина ти излизат пъпк от него, ако го нанасяш на лицето :) немските маски ги използвах и не видях никакви полза от тях, изхвърлих ги пълни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да , и моите заминават почти пълни..
      А иначе за кремовете - направо нямам думи.. Не знам как не съм се сетила по-рано ,че може и от това да ми излизат :( Направо съм потресена :х..

      Изтриване
  3. Оо, страхотни покупки си направила :)) (без крема за лице,с тези съставки..), очаквам ревю на ружа на NYX, както и на Effaclar Duo +

    ОтговорИзтриване

Абонирай се за Глам новини

* indicates required