Маска с хума и мед

Здравейте , момичета!

Днес ще ви покажа друг вид домашна маска с мед и хума !Маската се прави много лесно и е изключителна приятна и хидратираща. 


Необходими продукти:
*1 супена лъжица и половина хума;*1 супена лъжица домашен мед;* вряла вода ( 4-6 лъжици , зависи колко рядко искате да е ) ; *разбърква се в не метален съд и с не метален прибор.



Ако правя маската само за лицето си слагам по-малко вода , за да е по-гъста. В случая е по-рядка , защото я слагах и на косата си. Гледам поне веднъж седмично да си правя такава маска на косата. Попива бързо, но става малко лепкаво заради меда. След това измивам веднъж с шампоан и не слагам купешка маска. Всичко попива за около 10 минути и после се изплаква обилно. Косата е малко заплетена , но след измиването с шампоан е мека отново. След това косата и лицето са много хидратирани и меки . 
А вие какви маски обичате да си правите? Приятен ден ;)


4 коментара

  1. Супер идейка!Ще пробвам задължително!!

    ОтговорИзтриване
  2. Харесвам блога ти ^^^^. Доста добре оформяш публикациите си. Аз правя следната маска: 1 с.л хума, 1 с.л какао, мед, 2с.л кисело мляко, и пожелание прибавяш някакво масло аз добавям бадемо. Стоиш със нея около 15-20 мин. След това кожата ти е мека и добре подхранена.
    :)))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че блога ми ти харесва :))) Аз когато имам време добавям и лимон към маската - също става много добре. Като цяло комбинацията мед и хума е много добра и ми действа много добре :)

      Изтриване

Абонирай се за Глам новини

* indicates required